Про готових ласощі, які продаються в зоомагазинах, ведеться багато суперечок. Крім того, що в них може бути безліч шкідливих речовин, ціна залишає бажати кращого. «Ласощі» з нашого столу теж не корисні, а часто навіть шкідливі. Але ж так хочеться порадувати, настільки віддане істота з такими котрі просять оченятами!

Спробуйте приготувати корисні і смачні ласощі самостійно!

Галетки з печінки…

Рецепт розрахований на 1 кг сирої печінки (краще яловичої або курячої). Печінка перемолоти на м’ясорубці, вбити в фарш 2 яйця і трохи борошна житнього. У результаті повинна вийти однорідна пластична маса. Все це справа викладають на лист, який потрібно попередньо застелити фольгою. Товщина шару до 1,5 см. Зверху фарш посипають борошном і поставте в заздалегідь нагріту духовку. Запікають 30-40 хвилин. Як тільки фарш підрум’яниться, його виймають, охолоджують і нарізають шматочками. Також можна зробити печиво з допомогою спеціальних формочок у вигляді кісточок.

Сушене легке для прогулянок

Ласощі з легкого абсолютно не бруднить руки, дешеве корисне і довго зберігатися.

Яловиче легке нарізають невеликими шматочками, з урахуванням розмірів вихованця, а також з тим, що в процесі приготування вони зменшаться в 3-4 рази. Зручніше підморозити легке перед нарізкою. Деко застеляють пергаментом, який змащують рослинним маслом (від фольги складно отдирается) і зверху викладають шматочки. Далі їх сушать у духовці при 180°С. Ступінь усихання залежить від уподобань собаки. Варто лише врахувати, що сируваті всередині шматочки зберігають у холодильнику, а «сухарики» можна і при кімнатній температурі в баночці для круп.

За таким же принципом можна сушити яловичий рубець, який багато собаки просто обожнюють!

Найкраща річ для «гризіння» – сушені сухожилля

Яловичі жилки очищають від всього зайвого (м’яса, жиру, плівки тощо). Ріжуть на невеликі довгі шматки (знову ж таки потрібно орієнтуватися на розмір собаки).

Далі шматок жилки розрізають уздовж і в такому вигляді відправляють в духовку, встановлюючи режим 70°С+ вентиляція (функція замінюється прочиненими дверцятами духовки), Сушать 2-3 години, потім вимикають нагрівання і залишають так повного охолодження духовки, також з вентиляцією.

Підсушений, але пластичний і м’який усередині «напівфабрикат» обтирають паперовою серветкою від крапельок жиру, загортають у папір для запікання і залишають на балконі або на шафі для досушування.

Зберігаються довго, загорнуті у папір, не псуються і не смердять, як куповані, пахнуть слабо і приємно (підсмаженим м’ясом).

Сирні печеньки «Обережно, пальці!»

Неодмінно припаде до смаку кошлатим любителям твердого сиру.

Знадобиться:

  • 1 ст. тертої моркви;
  • 1 ст. тертого сиру;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. ложки олії;
  • 1 ст. борошна;
  • 1 ст. ложка вівсяно пластівців;
  • ? ст. бульйону.

В окремій мисочці борошно розмішують з вівсяними пластівцями, потім додають сир, моркву і яйце. Ретельно перемішують і наливають суміш 1/5 склянки бульйону (можна води). Тісто викладають на стіл, посипаний борошном, і замішують поки воно не стане однорідним. Потім розкачують пласт товщиною близько 0. 8 см і вирізати будь-які фігурки. Випікають 45 хв. при 180°С.

Суші для собак «Якудза»

Знадобиться:

  • 1 склянку рису,
  • 300гр червоного м’яса антрекот,
  • сир або будь-який інший наповнювач за смаком.

Рис відварюють так, щоб він був липкий, а не розсипчастий. Антрекот відбивають до максимально плоского і викладають на нього рис тонким шаром. Приблизно посередині кладуть смужками сир. Повільно і акуратно скручують рулет, а потім ріжуть його на невеликі шматочки — суші готові.